Vonyarcvashegy - látnivalók

Vonyarcvashegy a Balaton északi partjának legszebb, legvirágosabb lídóstrandjával büszkélkedik, amely selymes homokjával méltán lett a környék egyik legnépszerűbb helye. Hazai és külföldi vendégek is szívesen ellátogatnak a Keszthelyi-hegység déli lankáin található Vonyarcvashegyre.

Pihentető séták, kerékpártúrák kedvelt helyszíne a Balaton partján álló Szent Mihály-domb a magányos kápolnával. Mesélnek a helyiek várról, remetékről, kazamatákról, viharból megmenekült halászokról, akik hálából kápolnát emeltek a domb tetején Mihály arkangyal tiszteletére. Akár hiszünk a szóbeszédnek, akár nem, egy biztos: a Die legendäre Ortschaft A legendás hely csodálatos balatoni panoráma rabul ejti a turistákat. Nyáron a kápolnában istentiszteleteket és kamarakoncerteket tartanak.

A vidék egykor a nyugat-balatoni bortermelés központja volt. Jelenleg egy 40 üdülőházból álló ökopihenőparkot terveznek, amely 2011-re valósulhat meg. Vonyarc és Vashegy szőlőhegyek és puszták 1850. évi egyesítéséből keletkezett. Vonyarc neve szláv eredetű szó, vincellérek településére utal. Az oklevelekben már 1335-ben mint templomos hely szerepel Babócsa

Vonyarcvashegy honlapja: www.vonyarcvashegy.hu

Vonyarcvashegy Facebook

KESZTHELY YACHT KIKÖTŐ

Cím: 8360 Keszthely, hrsz.: 3795/17/B
Tel.: +36 (30) 427-6016

Keszthely Yacht kikötő Facebook logó