Hévíz - látnivalók

Hévíz hallatán elsőként a türkizkék, meleg vizű tó jut eszünkbe. A tavirózsák között úszkálva nyugodt, békés világban érezhetjük magunkat, a mindennapi fáradságot pedig hatékonyan legyőzhetjük a kényeztető kezelésekkel vagy épp ellenkezőleg: sportos időtöltéssel.

A 4,4 hektár vízfelületű tó a világ legnagyobb meleg vizű, tőzegmedrű gyógytava. A gyógyvíz a mintegy 38 méter mélyen lévő forráskráterből tör fel, átlagos nyári hőmérséklete 33-35 °C, de télen sem süllyed 23 °C alá, ezáltal egész évben fürödni lehet a szabadban. A hévízi kúra nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre, pihenésre, kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas. Aki aktív kikapcsolódásra vágyik a hagyományos sportlehetőségek mellett számos különleges sportág közül válogathat, mint például a thai chi, nordic walking, aquaerobic, golf vagy ballonrepülés.

Üdítő lehet egy séta a Zalai-dombság lankáin vagy természetjárás a Keszthelyi-hegység erdeiben, Hévíz környéke szinte kínálja magát egy kiadós túrára. Kiépített kerékpárút indul a városból, amely csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz. Hévíz gondozottságáról, biztonságáról, vendégszeretetéről és az egész évben gazdag kulturális életéről is híres. Az Egregy városrészen található római katolikus kápolna a XIII. században épült, jelentős műemlék, az odafelé vezető úton pedig hangulatos boros pincék éttermek invitálják az arra kirándulókat.

Hévíz honlapja: www.heviz.hu

Hévíz Facebook

KESZTHELY YACHT KIKÖTŐ

Cím: 8360 Keszthely, hrsz.: 3795/17/B
Tel.: +36 (30) 427-6016

Keszthely Yacht kikötő Facebook logó