Balatongyörök - látnivalók

Keszthelytől tíz kilométerre a Szépkilátóról elénk tárul a Badacsony, Szigliget, a Szent György-hegy és a Tapolcai-medence: megérkeztünk Balatongyörökre. A település a tó egyik legszebb pontján fekszik: a természeti táj változatos szépségét a környező hegyek és erdők érintetlensége, a lágy domboldalak, a kilátókról nyíló panoráma, a Balaton izgalmas vízi világa adja meg.

Ősi múltja, az évszázadok alatt kialakult népi építészet és a XX. század lendületes fejlődése adta a régi és az új együttélését, amely a virágoktól pompázó utcákkal párosulva mesebelivé varázsolja a községet.

1990-ben a község elnyerte az Európa legszebb falvainak járó "Európafalu" címet.

A rendezvények évről évre egyre színesebb palettát mutatnak, és próbálnak minden igényt kielégíteni, legyen kulturális, gasztronómiai érdeklődésű vagy könnyed szórakozást kedvelő a látogató.

Egyedülálló a 2009 nyarán átadott golfpálya, amelynek csodás balatoni panorámája van.

A település borospincéi és présházai megőrizték eredeti formájukat, akárcsak a Balaton ősi mesterségére, a halászatra utaló jellegzetes halászházak, amelyek Balatongyörököt igazi hagyományőrző gyöngyszemmé teszik. Horgászás szempontjából a leghosszabb partszakasza Balatongyöröknek van. A községben a balatoni halászat a 18. század kezdetéig nyúlik vissza.

A Keszthelyi-hegység tövében fekvő község 1990-ben elnyerte az Európa legszebb falvainak járó Eurofalu (Prix d’Honneur) címet.

Balatongyörök honlapja: balatongyorok.hu

Balatongyörök Facebook

KESZTHELY YACHT KIKÖTŐ

Cím: 8360 Keszthely, hrsz.: 3795/17/B
Tel.: +36 (30) 427-6016

Keszthely Yacht kikötő Facebook logó