Május a vitorlázás hónapja

Májusban újraindul a vitorlásélet, május 1-jén a helyi vitorlásklubok megnyitják a vitorlásszezont, ünnepélyesen megkoszorúzzák a Balatont. Más szempontból is fontos hónap május a vitorlázók életében.

Pünkösdkor látogat Keszthelyre a Balaton Kékszalag utáni második legnagyobb vitorlásversenye, a Pünkösdi Regatta. A verseny évtizedes hagyománnyal bír, és az egyetlen olyan vitorlásrendezvény, amely több napra is képes Keszthelyre csalni a balatoni vitorlázókat. A rajt május 14-én lesz Balatonföldváron, ahonnan Keszthelyre érkezik a mezőny, átlagosan 250-300 hajó. Szombaton a Keszthelyi jachtkikötő ad helyszínt a délutáni és esti rendezvényeknek. Kiállítások, gasztronómiai bemutató, borházak várják az érdeklődőket, és nem csak a vitorlázókat. Este koncertek színesítik a programot a kikötőben felállított színpadon. Vasárnap rendezik meg a Keszthelyi-öböl-kerülő betétfutamot, a Hanse Hungaria Nagydíjat, amely reggel kilenc órakor rajtol a móló vonalától, és a szigligeti vár, Zala-torok által határolt, csaknem 30 kilométeres pályán zajlik. Délután kerül sor a szombati nap és a vasárnapi betétfutam eredményhirdetésére, majd a Keszthelyi jachtkikötőben koncerttel és zenés programmal folytatódik a parti esemény. Pünkösdhétfőn a mezőny elrajtol az utolsó etapra, és Badacsony–Fonyód vonalában befutóval ér véget a Pünkösdi Regatta, a Balaton 2016-os vitorlásverseny-szezonjának nyitánya.  

A Pünkösdi Regattára eddig nagy számban jelezték részvételüket a Balaton ismert és híres versenyhajói. Ha minden igaz, először csodálhatják meg az érdeklődők a Keszthelyi-öbölben Litkey Farkas tizenegyszeres Kékszalag-győztes és többszörös Európa-, illetve világbajnok vitorlázó olimpikon svájci gyártmányú, Decision 35 típusú versenykatamaránját.

Május végén színvonalas szakmai vitorlásverseny, az Építészregatta látogat városunkba, remélhetőleg magas résztvevői létszámmal. A versenyzők egy szombat délutánt és estét töltenek Keszthelyen a jachtkikötő vendégeként. 

 

Keszthely Yacht Kikötő hírek - Május a vitorlázás hónapja - Galéria

Május a vitorlázás hónapja
regatta_monitor245_n

KESZTHELY YACHT KIKÖTŐ

Cím: 8360 Keszthely, hrsz.: 3795/17/B
Tel.: +36 (30) 427-6016

Keszthely Yacht kikötő Facebook logó