Új vitorlásvállalkozás indult Keszthelyen

A Hanse Yacht AG Európa második legnagyobb hajógyára, míg Németországban a hajógyártás tekintetében az első helyet foglalja el, megelőzve a Bavaria Yachtbaut is. Az észak-németországi Greifswaldban található gyár a vitorlás hajók teljes palettáját kínálja 31–67 láb közötti méretben. A Hanse Yacht AG csoporthoz tartoznak a Moody, a Sealine, a Dehler, a Fjord, a Varianta és a legnépszerűbb Hanse hajómárkák. A Hanse Hungária Kft. magyarországi partnerszerződéssel a teljes Hanse-termékskálát forgalmazza.

A balatoni vitorlázásban eddig sajnos nem töltötte be méltó helyét a keszthelyi és a nyugat-balatoni medence térsége, pedig a környéket ismerők jól tudják, hogy a Balatonnak ez a legszebb része, amelyet külföldön is egyre többen a „magyar Toszkána” néven emlegetnek. Ezen kíván változtatni a hajókereskedéssel és -szervizzel foglalkozó vállalkozás, így választotta a keszthelyi jachtkikötőt a cég székhelyéül.

A 2016-os szezon indulásával 315-ös, 345-ös és 415-ös típusú Hanse vitorlások is megtekinthetők lesznek az elegáns keszthelyi jachtkikötőben. Ezekkel a hajókkal a 2016. február 18–22. között megrendezendő budapesti hajókiállításon találkozhat először a magyar nagyközönség. Ez a bemutatkozás nemcsak azért lesz különleges, mert a három hajóméretet egyszerre csodálhatják meg

a látogatók, hanem azért is, mert a Hanse 315-ös modellt jelölték a düsseldorf „Boat of the year” verseny túravitorlás kategóriájában.

A cég abban bízik, hogy a megfiethető kategóriában legnépszerűbb Hanse-modellek Keszthelyre csábítják a vitorlások szerelmeseit, és kedvező kikötői szolgáltatásokkal, valamint a környék szépségével itt is tartják a hajósokat végleg.

Céljaik között szerepel egy Hanse fan club elindítása, illetve nyílt Hanse-bemutató hétvégék szervezése is, amelyek során a nagyközönség megismerkedhet ezzel a világvezető vitorlásmárkával és a hajózás szépségével. A nyílt hétvégéken vitorlásbemutatókkal, házi versenyekkel is szeretnék fellendíteni a keszthelyi tömegsport- és turisztikai életet, valamint a környék ismertségét és népszerűségét.

A német hajógyártás legnagyobbika, a HANSE Yacht AG márkakereskedői szerződést kötött a keszthelyi székhelyű Hanse Hungária Kft.-vel.

Forrás: Monitor Magazin

KESZTHELY YACHT KIKÖTŐ

Cím: 8360 Keszthely, hrsz.: 3795/17/B
Tel.: +36 (30) 427-6016

Keszthely Yacht kikötő Facebook logó